تاریخچه
اهداف و برنامههای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس در راستای اهداف کلی زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس، ساختمان مجتمع فناوری مروارید محل فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خلیج فارس خواهد بود که در آن واحدهای فناور در حال رشد و رشد یافته، واحدهای تحقیق و توسعه شرکتها و سازمانها، شتابدهنده ها، فضای کار اشتراکی و موزه علم و فناوری استقرار مییابند. این ساختمان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم از لحاظ امکانات رفاهی برای واحدها فناور و هم از لحاظ دسترسی به فضای اداری مناسب و راحت برای راه اندازی کسب و کار نوآورانه، خلاق و دانش بنیان و تعامل واحدهای فناور آماده شده است. این مرکز هم اکنون پذیرای رویدادها و جشنواره های مختلف با هدف ترویج و ارتقای دانش و انگیزه مخاطبین در زمینه کارآفرینی و نوآوری است.
نمای بیرونی مجتمع فناوری مروارید
اهداف و برنامههای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس
در راستای اهداف کلی زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس، ساختمان مجتمع فناوری مروارید محل فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خلیج فارس خواهد بود که در آن واحدهای فناور در حال رشد و رشد یافته، واحدهای تحقیق و توسعه شرکتها و سازمانها، شتابدهنده ها، فضای کار اشتراکی و موزه علم و فناوری استقرار مییابند. این ساختمان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم از لحاظ امکانات رفاهی برای واحدها فناور و هم از لحاظ دسترسی به فضای اداری مناسب و راحت برای راه اندازی کسب و کار نوآورانه، خلاق و دانش بنیان و تعامل واحدهای فناور آماده شده است. این مرکز هم اکنون پذیرای رویدادها و جشنواره های مختلف با هدف ترویج و ارتقای دانش و انگیزه مخاطبین در زمینه کارآفرینی و نوآوری است.
هدف این است که واحدهای مستقر در این مجتمع در حوزه فعالیتهای تجاری در زمینه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و اقتصاد دیجیتال مشغول به کار شوند و مجتمع فناوری مروارید اولین
ساختمان تخصصی و بخشی از زنجیره فضاهای قابل استقرار زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس باشد.
مجتمع فناوری مروارید در طبقه همکف شامل دو فضا با مجموع مساحت تقریبی 350 متر مربع برای استقرار شتابدهنده ها، یک فضا برای استقرار موزه علم و فناوری و یک سالن جلسات است که در نقشه مشخص شده است. یکی از شتابدهنده ها مرکز توسعه نرم¬افزارهای موبایل دانشگاه است که فعالیت خود را با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری آغاز کرده است. دانشگاه برای شتابدهنده بعدی هم اکنون در حال بررسی گزینه های بومی متناسب با فعالیتهای مجتمع است. در طبقه اول نیز مجتمع فناوری شامل 18 فضای استقرار برای واحدهای فناور بصورت متوسط 600 متر مربع و یک فضا برای تجهیز یک استودیو برای فعالیتهای تولید محتوا با مساحت تقریبی 50 متر مربع است که جزو فضاهای قابل استفاده برای دانشگاه و واحدهای فناور خواهد بود.
اجزای دانشگاهی زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس در موقعیت های زیر در دانشگاه خلیج فارس و در جوار یکدیگر گرد آمده اند
استقرار مرکز رشد دانشگاه خلیج فارس و واحدهای فناور در مجتمع فناوری مروارید
استقرار مرکز کارآفرینی و نوآوری و مرکز رشد دانشگاه خلیج فارس در مجتمع فناوری مروارید
استقرار واحد فناور رونیکا پارس
استقرار واحد فناور دانش بنیان آروج
استقرار واحد فناور سینوتک
سالن جلسات
مرکز توسعه نرم افزارهای موبایل
تابلوهای راهنما
واحدهای تحقیق و توسعه ی نیروگاه اتمی بوشهر و شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر
عملیات عمرانی
پروژه ساخت مجتمع فناوری مروارید در سه فاز
1- عملیات عمرانی و تاسیسات مکانیکی و برقی در قالب پروژه سازمان مرکزی
2- محوطه پیرامون ساختمان در قالب پروژه محوطه سازی
3- فضا بندی داخلی با پارتیشن در قالب پروژه پارتیشن بندی ساختمان انجام شده است.
جدول ۱: مشخصات عمرانی پروژه