درباره ما

 

مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس

چرخه حمایت از ایده های نوین و دانشی تا مرحله تبدیل شدن آن ها به محصولات یا خدمات فناورانه قابل تجاری سازی و عرضه به بازار، به عنوان رسالت اصلی مرکز کارآفرینی محسوب می ­شود. از این رو ، مرکز کارآفرینی و نوآوری و همچنین مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بخشی است که جریان دانش و فناوری را در میان دانشگاه ها، موسسات تحقیق و توسعه، شرکت های خصوصی، مخترعین و مبتکرین به حرکت انداخته و ارتباط آن ها را با بازار از طریق ایده ­های نو و کاربردی تسهیل می­ نماید.

15878171140.png

 

مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه با هدف حمایت و پرورش ایده های نوآورانه دانشگاه و ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان در سال ۱۳۹۶ با مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز کرد. بدین منظور دانشگاه خلیج فارس مکانی با مساحت تقریبی ۵۰۰ متر مربع برای راه اندازی این مرکز اختصاص داده است. این مرکز به منظور حمایت مادی، خدماتی و معنوی از ایده­ ها و فناوری ­های افراد، تیم­های ­دانشجویی صاحب ایده های نوآورانه با رویکرد بازاریا شرکت ­های صاحب فناوری و خدمات نوپا بدون هیچگونه محدودیت سنی و تحصیلات، تاسیس گردیده است.

15878171141.png

 

این فضا به صورت یک سالن مسطح به مساحت تقریبی ۳۰۰ متر مربع جهت استقرار ۱۵ تیم استارتاپی چهار و شش نفره طراحی شده است. در این فضا به تیم های استارتاپی جهت توسعه ایده خود فضای استقرار به همراه زیرساخت های مورد نیاز اختصاص داده شده است. همچنین برای تیم ها و شرکت های نوپایی که برای تحقق ایده و کار خود نیاز به محیط کارگاهی و آزمایشگاهی دارند، با همکاری مراکز توسعه فناوری و نوآوری دانشگاه، محیط های مورد نظر درنظر گرفته شده است.

این مراکز شامل مرکز نوآوری و توسعه فناوری کشاورزی، مرکز نوآوری و توسعه صنایع خلاق،‌ مرکز نوآوری و توسعه حفاظت و قدرت، مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریایی، مرکز نوآوری و توسعه فناوری زیستی، مرکز بین المللی توسعه نرم افزارهای موبایل،‌ مرکز نوآوری و توسعه فناوری ساخت و مواد پیشرفته و مرکز هوشمندسازی و اینترنت اشیاء می باشد.

15878171142.png

در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ با حضور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جناب آقای دکتر ستاری، مجتمع فناوری مروارید افتتاح شد که در این فضا امکان استقرار ۲۰ واحد فناور فراهم گردیده. در حال حاضر مجتمع فناوری مروارید بیش از یک سال است که فعالیت خود را با استقرار شرکتهای دانش بنیان استان بوشهر آغاز کرده و بستر مناسبی  برای  توسعه فعالیت این دسته از شرکت ها و حمایت از طرح های نوآورانه و کارآفرین فراهم آورده است.

مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه همزمان با شروع هر سال تحصیلی از طریق فراخوان اقدام به پذیرش ایده های نوآورانه می نماید که تا کنون از مجموع بیش از ۸۵۰ ایده دریافتی، پس از داوری بیش از ۱۵۰ ایده در حوزه های فناوری اطلاعات، زیست فناوری، کشاورزی، سلامت، علوم پایه و فنی و مهندسی مورد تایید و پذیرش قرار گرفته است. در حال حاضر ۳۳ شرکت در مرکز رشد واحد های فناور دانشگاه یا در زیست بوم دانشگاه مستقر می باشد، که از این تعداد یازده شرکت دانش بنیان می باشند.

15878171143.png

۱ - در گام نخست ایده‏ پرداز (یا مدیرعامل واحد نوآور) که ایده ای کارآفرینانه و با رویکرد بازار دارد (یا محصولی آماده ی فروش به همراه تیمی منسجم دارد) به وبگاه مرکز به آدرس https://karafarini.pgu.ac.ir/team/create مراجعه و نسبت به تکمیل فرم درخواست پذیرش ایده اقدام می‌‌نماید.

۲ فرم مذکور حداکثر ظرف مدت یک ماه از نظر صحت و کفایت اطلاعات درج شده بررسی می‏‏ گردد. در صورتی که فرم نیازمند اصلاح باشد، مراتب به ایده پرداز عودت می‏گردد تا اصلاحات لازم را انجام و فرم اصلاح شده را  دوباره از طریق لینک بالا ارسال ‏نماید

۳ - در صورت تایید اولیه فرم درخواست پذیرش، مراتب در دستور کار "کمیته کارآفرینی" یا شورای داوری مرکز کارآفرینی؛ قرار می ‏گیرد تا با دعوت از ایده پرداز یا مدیرعامل واحد نوآور بررسی لازم صورت پذیرد.

۴ - در صورتی که حسب نظر کمیته کارآفرینی، اطلاعات کاربرگ نیازمند تکمیل و اصلاح باشد یا در صورت عدم تایید ایده، مراتب به ایده‏ پرداز منعکس می‏شود.

۵ - ایده ‏پرداز ارایه ایده خود را را ظرف مدت دو هفته تکمیل و اصلاح نموده  و به مرکز کارآفرینی عودت می ‏نماید تا مجددا در کمیته کارآفرینی بررسی گردد.

۶ - نتیجه بررسی در کمیته کارآفرینی (شامل تاییدیا عدم تایید) به ایده‏ پرداز منعکس می‏ گردد. در صورت تایید ایده،"گواهی پذیرش ایده" صادر و قرارداد اجرای طرح و حمایت از ایده (به عنوان هسته نوآور) یا قرارداد استقرار واحد فناور مرکز رشد با ایده پرداز یا فناور منعقد می‏ گردد.

 

۷- مرحله اول حمایت پس از پذیرش: سپس مراحل توانمند سازی انجام می شود، این مراحل شامل تشکیل تیم و هسته، برگزاری دوره های توانمند سازی است.

۸ - مرحله دوم حمایت پس از پذیرش: سپس خدماتی مانند آموزش و منتورینگ به عنوان دوره پیش شتابدهی به هسته ارایه خواهد شد.

۹ - مرحله سوم حمایت پس از پذیرش: در آخرین مرحله اجرایی محصول اولیه هسته برای ورود به بازار آماده خواهد شد و برنامه های ثبت شرکت برای تجاری سازی محصول و ورود به مرکز رشد دانشگاه خلیج فارس اجرایی خواهد شد.

 

کمک های مالی به صورت مرحله به مرحله از مرحله اول حمایت پس از پذیرش به هسته های نوآور پرداخت خواهد شد.


مرکز کارآفرینی و نوآوری در ماهنامه تخصصی نفت و انرژی "چشم انداز نفت":