مراکز

مراکز نوآوری و توسعه فناوری، پژوهشکده ها و دانشکده های همکار مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس در زیر نمایش داده شده اند و توضیح مختصری راجع به فعالیت های هر مرکزآورده شده است. برای دسترسی به هر کدام از این مراکز و آشنایی با جزییات عملکرد آنها، به آدرس اینترنتی این مراکز در ذیل صفحه مراجعه بفرمایید.

 

15903202580.png

 

مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریایی

معرفی مرکز

مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریا به منظور جذب ایده های نوآورانه در حوزه های مختلف صنایع دریایی تشکیل شده است. هدف اصلی این مجموعه، شناخت و توسعه ی استعدادها و بکارگیری توانمندی های علمیتئوری می باشد، تا با ایجاد یک ارتباط موثر بین رشته های مختلف و شرکت های فعال در زمینه ی دریا، گامی بزرگ در راستای توسعه ی فناوری های دریایی و تجاری سازی محصولات تولید شده، صورت گیرد.

 

مجموعه فعالیت ها

از محصولات اولیه این مرکز میتوان به نمونه های مختلف شناورهای تندرو و پروازی، مبدل های انرژی و همچنین محصولات گردشگری نظیر شناور تفریحی تک سرنشین، انواع دوچرخه های دریایی، جت بورد و هایبورد اشاره داشت. از دیگر دستاوردهای این مرکز، توسعهی فعالیت های عملی پژوهشی به کمک ایجاد ارتباط پایدار بین مرکز توسعه فناوری های دریایی با سایر سازمان ها نظیر دانشگاه خلیج فارس، مرکز کارآفرینی دانشگاه خلیج فارس، پارک علم و فناوری خلیج فارس، موسسه دریایی شهید محلاتی، سازمان بنادر و دریانوردی، کارخانه کشتی سازی صدرا، پایگاه نیروی دریایی، منطقه دوم نیروی دریایی سپاه و ستاد توسعه فناوری و صنایع دریایی، با هدف شناخت نیازهای موجود و کسب حمایت های دوجانبه علمی مالی در راستای موثرسازی محصولات و انبوه سازی آنها میباشد.

هسته های پژوهشی

سازه، قابلیت اطمینان و پایش سلامت شناور

هیدرودینامیک و سیستم رانش

 

کامپوزیت و مواد پیشرفته

 

 کنترل و هوشمندسازی شناورها

 

طرح های تعریف شده

شناور تفریحی جت بورد  

 

شناور تفریحی هایبرد

 

شناور تک سرنشین

 

کاتاماران مسافربری

 

مبدل موج چرخان

 

مرکز نوآوری و توسعه صنایع خلاق

مجموعه نوآوري صنايع خلاق در اسفند ماه ١٣٩٨ تشكيل گرديد و در ابتداي تشكيل، مقرر بود تا فعاليت هاي مجموعه در عمارت نوذري واقع در محله كوتي متمركز باشد.

هدف از راه اندازي اين مجموعه كمك به رونق فعاليت هاي آموزشي، هنري، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي در مجموعه بافت تاريخي شهر بوشهر است.

 

امكانات، تجهيزات و فضاي كالبدي پيشبيني شده براي اين مجموعه از ساير مراكز نوآوري كاملتر و پيشرو تر است و اين يك مزيت نسبي براي اين مجموعه به حساب مي آيد.

تيم هاي دانشجوي شاغل به تحصيل و يا فارغ التحصيلان، اساتيد هيات علمي و مدعو، هسته ها و تيم هاي پژوهشي، شركت نوپا و رشد يافته همگي مي توانند متقاضي استقرار در اين مجموعه باشند.

 

اين مجموعه در بافت تاريخي بوشهر و در محله كوتي در مجاورت دانشكده هنر و معماري دانشگاه خليج فارس واقع شده و چهار عمارت نوذري به عنوان دپارتمان معماري و شهرسازي پايدار، عمارت مطب طبيب به عنوان دپارتمان ميراث فرهنگي-صنايع دستي و گردشگري، عمارت آذين به عنوان دپارتمان كسب و كارهاي ديجيتال و فضاي مجازي و عمارت نجفي به عنوان دپارتمان هنرهاي تجسمي و صنايع ديداري و شنيداري را شامل مي گردد.

تا كنون ٥ تيم نوآور دانشجويي و ٢ شركت نوپا متقاضي استقرار در عمارت نوذري بوده اند و البته شرايط گسترش بيماري كويد ١٩ بر تعداد متقاضيان تاثير منفي داشته است.

 

براي راه اندازي اين مجموعه موافقت سازمانهاي مرتبط مانند سازمان ميراث فرهنگي استان بوشهر جهت مرمت و بازسازي و استفاده مجدد از عمارت هاي مذكور جلب گرديد.

براي جلب حمايت مالي نيز درخواستي به معاونت علمي نهاد رياست جمهوري براي حمايت مالي از مجموعه ارسال گرديد و اميد است تا اعتبار درخواستي از اين معاونت تخصيص داده شود.

مزيت استقرار در مجموعه براي افراد حقيقي و حقوقي شامل بهره مندي از امكانات و تجهيزات مجموعه، مشاوره هاي رايگان و منتورشيپ و حمايت هاي مالي براي پرورش و توسعه ايده ها در حوزه صنايع خلاق مي باشد.

امكانات مجموعه شامل فضاهاي كار اشتراكي مخصوص تيم هاي نوآور دانشجويي و فضاهاي استقرار شركت هاي خلاق و فعال در حوزه صنعت ساختمان و شهرسازي مي باشد. كل عمارت به اينترنت پرسرعت وايرلس اختصاصي مجهز است و فضاهاي آن با تجهيزات سرمايشي و كمد وسايل و مبلمان اداري مجهز شده و آماده استفاده مي باشد.
اين مركز از كليه تيم هاي نوآور دانشجويي حمايت مالي و فكري به عمل مي آورد و آنها را تا مرحله تجاري سازي محصول و يا ارائه خدمات خلاقانه و نوين در حوزه معماري و شهرسازي ياري مي نمايد.

 

مساحت هر يك از اين عمارت ها بين ٢٧٠ تا ٣٠٠ متر مربع متغير است.

عمارت نوذري آماده تجهيز و استفاده است ولي سه عمارت ديگر نياز به مرمت و بازسازي دارند.

در كنار پروژه فاز ٢ دانشكده هنر و معماري، اعتباري در حدود ٢٠٠ ميليارد ريال براي كل مجموعه لازم است.

سازمان ميراث فرهنگي استان بوشهر، شهرداري بندر بوشهر، سازمان نظام مهندسي ساختمان استان، اداره راه و شهرسازي، پارك علم و فن آوري خليج فارس و مركز كارآفريني و نوآوري دانشگاه خليج فارس مي توانند در توسعه و تجهيز اين مجموعه سهيم باشند.



مرکز نوآوری و توسعه فناوری کشاورزی

مرکز توسعه کارآفرینی و نوآوری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس در سال 1396 تأسیس گردید. فعالیت های این مرکز عمدتاً در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است که تاکنون 6 هسته کارآفرینی و دو شرکت نوآور در آن مستقر بوده در زمینه تولید و فرآوری گیاهان دارویی، ساخت گلخانه ساحلی و سیستم هیدروپونیک، تولید بذر و نهال، ریزازدیادی و کشت بافت گیاهی، تولید کود زیستی، تولید غذای زنده و تولید محصولات زیستی (خوراکی، نوشیدنی، دارویی و بهداشتی) و پرورش طیور و فرآورده های زنبور عسل (زنبورستان)فعالیت می نمایند. عمده اقداماتی که تاکنون در این مرکز انجام شده شامل توسعه کشت و فناوری گیاهان دارویی، توسعه کشت گیاهان کم آب بر، تولید بستر کشت بذر و نشاء (دیت پیت)، طراحی و ساخت سیستم های هیدروپونیک خانگی و صنعتی، توسعه کشت و فناوری کاکتوس و مورینگا در استان بوشهر می باشد. شایان ذکر است این مرکز با پارک علم و فناوری استان بوشهر و مرکز رشد فناوری دشتستان قرارداد استقرار واحدهای نوآور در دانشکده کشاورزی منعقد نموده و آماده خدمت رسانی به شرکت ها با اخذ تعرفه مصوب است.

 

15904909753.png

 

 

مرکز نوآوری و توسعه فناوری زیستی

 

ایستگاه تحقیقاتی آبزیان دریایی (آزمایشگاه خیس)

این آزمایشگاه یکی از بخش های فعال پژوهشکده خلیج فارس می باشد که در سال 1391 تاسیس گردید و با در اختیار داشتن انواع مخازن نگهداری آبزیان از 20 لیتر تا 4000 لیتر، مخازن تخم ریزی، سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی و مجهز بودن به سیستم فیلتراسیون کامل آب دریا شامل رسوبگیر، کلرزنی، فیلتر شنی و فیلتر یووی آب شور مورد نیاز برای انجام مطالعات روی آبزیان دریایی را فراهم می کند.

 

خدمات قابل ارائه این آزمایشگاه:

- نگهداری آبزیان دریایی به منظور انجام مطالعات بعدی

- پرورش ماهیان و سایر آبزیان دریایی به منظور انجام تحقیقات بر روی آن ها (میگو، خیار دریایی، ماکروجلبک و..)

- نمونه برداری از آبزیان برای انجام آنالیزهای آزمایشگاهی شامل: بیوشیمیایی، فیزیولوژی، مولکولی و آنزیمی

- انجام آزمایشات خون شناسی شامل: میزان هماتوکریت، تعداد گلبول های سفید، قرمز و درصد افتراقی

- سنجش و مانیتورینگ دوره ای پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب به صورت پرتابل در محل

 

آزمایشگاه غذای زنده شامل فیتوپلانکتون (میکروجلبک) و زئوپلانکتون (روتیفر و آرتمیا)

این آزمایشگاه یکی دیگر از بخش های فعال پژوهشکده خلیج فارس می باشد که در سال 1395 تاسیس گردید و با در اختیار داشتن امکانات کامل و آزمایشگاه های مرتبط جهت کشت استوک، بینابینی و بیرونی انواع میکروجلبک ها و هم چنین کشت آزمایشگاهی و انبوه روتیفر و آرتمیا آماده همکاری با سایر دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی می باشد.

خدمات قابل ارائه این آزمایشگاه:

- انجام مطالعات و تیماربندی های مختلف روی میکروجلبک های مورد استفاده در آبزی پروری

- انجام مطالعات و تیماربندی های مختلف روی زئوپلانکتون ها مورد استفاده در آبزی پروری

 

 

 

 

 

 

مرکز نوآوری و توسعه فناوری سیستم های قدرت و حفاظت

مرکز کلینیکی سیستم های قدرت و حفاظت از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در چهار محور آزمایشگاهی، کلینیکی، پژوهشی و آموزشی آغاز نموده است.این مرکز شامل دو گروه زیر می باشد:

1.      گروه سیستم های قدرت و هوشمند سازی:

شبكه قدرت هوشمند به نوعي از سيستم‌هاي انتقال و توزيع انرژي الكتريكي اطلاق مي‌شود كه براي ارتقاء عملكرد شبكه قدرت و ارائه خدمات جانبي به مشتركين، تجميعي بين ابزارهاي مرسوم در مهندسي قدرت و فن آوري‌هاي نوين روز، اندازه گيري‌هاي لحظه‌اي و تكنولوژي‌هاي كنترل و نظارت، تكنولوژي اطلاعات و ارتباطات به وجود مي‌آورد،‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شبكه موجود را با امكانات جديد توسعه مي‌دهد و بهره‌برداري مي‌كند. در این بین ارتقاء سیستم حفاظت و کنترل این سیستم قدرت و بهره گیری از تکنولوژی هوشند از اهداف بزرگ به شمار می آید.

در این راستا مرکزی تخصصی جهت هوشمند سازی شبکه های قدرت تشکیل و نسبت به مرتفع سازی مسایل انبوه که در هر صنعت و سازمانی به کار گرفته می شود اقدام نماید. در ادامه با توجه به نیاز هوشمندسازی، در شبکه های قدرت، چالشها و موانع دستيابي به اين اهداف بررسي و راهکارهای مربوطه ارایه گردند.

از این رو این مرکز پژوهشی می­تواند همکاری بالقوه‌ی بسیاری با سازمان­ ها، مراکز صنعتی و تولیدی، مراکز درمانی و ... داشته باشد. همچنین با توجه به موقعیت مکانی استان بوشهر و کاندیدای هوشمندی شهر بوشهر، صنایع و سازمان‌های خاصی همچون صنایع نفتی، گمرکات و بنادر، نیروگاه اتمی از متقاضیان بالقوه هستند. اما از آنجایی که تاکنون مرکز تحقیقاتی منسجم و علمی در سطح استان بوشهر در این حوزه تشکیل نشده است، ایجاد یک تیم متخصص در قالب یک مرکز پژوهشی یک فرصت بالقوه قلمداد می‌شود. در این راستا گروه کلینیک هوشمند سازی و IOT کار خود را از تاریخ ۹۷/۰۷/۱۰ شروع کرده است. که از مجموعه اقدامات این کلینیک به هوشمند سازی و راه اندازی اولین میکرو گرید هوشمند در دانشگاه خلیج فارس می باشد.

2.      گروه حفاظت و مکان یابی خطا:

با افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش روزافزون مصرف انرژی الکتریکی نیاز به شبکه قدرت بزرگتری به وجود می‌آید.. از این رو حفاظت شبکه قدرت باعث افزایش قابلیت اطمینان، سرعت و گزینش پدیری و همچنین کم کردن هزینه های مربوط به شبکه در نتیجه حفظ پایداری شبکه قدرت می‌شود. حفاظت سیستم قدرت شاخه‌ای از مهندسی برق قدرت است که با حفاظت از سیستم های قدرت الکتریکی در برابر خطاها از طریق ایزولاسیون بخشهای خطازده از بقیه شبکه الکتریکی سر و کار دارد. هدف طرح حفاظتی پایدار نگه داشتن  سیستم قدرت  از طریق ایزوله کردن فقط بخشهای تحت خطا و تحت بهره‌برداری نگه داشتن بیشترین بخشهای ممکن از شبکه است؛ بنابراین، طرحهای حفاظتی لازم است شیوه‌ای بسیار عملگرایانه و بدبینانه را برای پاک کردن خطاهای سیستم مورد استفاده قرار دهند. تکنولوژی و فلسفه‌های استفاده شده در طرحهای حفاظتی ممکن است اغلب قدیمی و قویاً تثبیت شده باشد چرا که لازمست بسیار قابل اطمینان باشند.

 

در این راستا در مرکز پژوهشی توسعه و فناوری سیستم های قدرت و حفاظت در گروه حفاظت و مکان یابی خطا دو کلینیک فعال رلیاژ (تاریخ راه اندازی از 97/12/01)جهت ایجاد هماهنگی حفاظتی شبکه و کلینیک مکان یابی خطا (تاریخ راه اندازی از 97/01/01) جهت بازیابی هرچه سریعتر شبکه قدرت ایجاد نموده است. با توجه به موقعیت مکانی استان بوشهر و وجود مراکز صنعتی، تولیدی و بهره برداری از جمله پالایشگاه های نفت و گاز میادین جنوبی عسلویه ضرورت وجود چنین مرکزی برای امور رلیاژ و عیب یابی کابل ها و خطوط مختلف و تحلیل حوادث بیش از پیش احساس می شد. در ادامه فلوچارتی جهت معرفی گروه ها، کلینیک ها و اعضا آورده شده است.

این مرکز در راستای ارتباط موثر با صنایع مختلف و تکیه بر امکانات و نیروهای مجرب خود نسبت به تشکیل کلینیک ارائه خدمات فنی مهندسی اقدام نموده است که عبارتند از:


۱. کلینیک عیب یابی کابل


۲. کلینیک حفاظت و رلیاژ


۳. کلینیک هوشمند سازی


این مجموعه کلینیکی تاکنون بیش از ۲۴۸ عیب‌یابی کابل موفق در زمینه‌های تست کابل ها و سرکابل ها عیب یابی شبکه های کابلی و دفنی ترنج لوله و داد در تمام سایت ها و انواع مختلف عیب در صنایع سیمان پتروشیمی پالایشگاهی می باشد
همچنین کلینیک رلیاژ و حفاظت ۲۰ پروژه خدمات فنی و مهندسی در این زمینه در صنایع مختلف پالایشگاهی و پتروشیمی سیمان و غیره اقدام نموده است.


همچنین این مرکز مفتخر است با تکیه بر نیروها و ظرفیت‌های سخت افزاری نرم افزاری بومی نسبت به راه‌اندازی اولین مجموعه میکروگرید هوشمند اقدام نماید که اکنون دانشگاه خلیج فارس اولین مجموعه شبکه هوشمند مورد بهره برداری قرار گرفته کشور می باشد.

 

 

امکانات و فضای فیزیکی مرکز:

فضای آزمایشگاهی:

آزمایشگاه های مهندسی برق قدرت دانشگاه خلیج فارس فعالیت خود را از سال 1392 با هدف ارایه خدمات آموزشی و پژوهشی به دانشجویان، پژوهشگران و صنعتگران محترم آغاز نموده است. این دانشگاه با عنایت به وجود آزمایشگاه های متعدد و تخصصی که در منطقه سرآمد است، همواره تلاش نموده است با تهیه تجهیزات استاندارد و دقیق، زمینه های آموزشی و پژوهشی را جهت رفع نیازهای علمی و آزمایشگاهی به سرانجام برساند.

علاوه بر استفاده دانشجویان گرایش های مختلف رشته مهندسی برق، تا کنون بیش از 120000 نفر ساعت آموزش به شرکت ها و صنایع مختلف ارایه شده است. در این راستا دانشپذیران از نزدیک با تجهیزات مختلف آشنا شده و عملیات تست و راه اندازی را انجام می‌دهند. همچنین این آزمایشگاه 15 پروژه پژوهشی خاتمه یافته با صنایع مختلف به اجرا گذاشته و بیش از 42 مورد قرار دارد مشاوره ای را به سرانجام رسانده است.

آزمایشگاه ها:


۱. مجموعه سیمولاتور سیستم قدرت


به منظور مطالعات گذرا دینامیکی حالت مانا سیستم قدرت و حفاظت و بررسی حوادث


۲. مجموعه رله حفاظت و پایش سیستم قدرت با قابلیت اتصال به سیمولاتور


به منظور انجام مطالعات حفاظتی و بررسی صحت عملکرد رله ها در شرایط مختلف شبکه و همچنین آموزش وایرینگ ستینگ و پیکربندی انواع رله های simense، alstom، areva، micom، self power، محور آزما، وبکو،


۳. مجموعه آزمایشگاهی کابل و مفصل و عیب یابی انواع کابل ها


۴. مجموعه فشار قوی شامل دستگاه های هایپاد ایسی دیسی ضربه تست روغن اندازه گیری تخلیه جزئی pd


۵. مجموعه آزمایشگاهی ایستگاه فشار قوی


۶. مجموعه آزمایشگاهی سیستم توزیع داخلی و سیستم های توزیع شهری


۷. مجموعه آزمایشگاهی ماشین های الکتریکی


مجموعه آزمایشگاهی این مرکز نسبت به تست های تجهیزات پایش و تحلیل حوادث اقدام می‌نماید.

کارگاه سیمولاتور برق قدرت:

این کارگاه با حمایت شرکت توانیر در سال 1393 مورد بهره برداری قرار گرفته است. در این جا به برخی از کاربردها و امکانات این کارگاه اشاره می شود:

1.      بدست آوردن مدل کلاسیک ژنراتور نیروگاه

2.      مشخصه های کاری واحد تولید ایزوله از شبکه با بار محلی

3.      سنکرون کردن واحد تولید با شبکه بی نهایت

4.      بررسی مشخصات کاری واحد تولید موازی با شبکه

5.      آشنایی با انواع مدهای کاری گاورنر نیروگاه

6.      مطالعات پایداری ماشین سنکرون

7.      آشنایی و کار با تجهیزات حفاظتی در نیروگاه

8.      آشنایی با سیستم اینترلاک در پست های فشار قوی

9.      آشنایی با کلیدزنی در انواع پست های فشار قوی

10.اثر فرانتی و جبران آن در شبکه قدرت

11.بررسی پروفیل ولتاژ و تلفات در خطوط انتقال

12.بارگذاری طبیعی خطوط انتقال

13.بررسی خط انتقال از دو سو تغذیه

14.تطابق سیمولاتور با سیستم واقعی (سیستم پریونیت)

15.تعیین گروه برداری ترانسفورماتورهای قدرت

16.عملکرد موازی ترانسفورماتورها در شبکه قدرت

17.بدست آوردن بازده و مشخصات عملکردی ترانسفورماتورهای قدرت

18.نقش تب چنجر ترانسفورماتورها در سیستم قدرت

19.مطالعه جریان هجومی ترانسفورماتور

20.نقش اتصال زیگزاگ در شبکه های توزیع

21.مطالعه و بررسی خطای اتصال کوتاه متقارن در شبکه قدرت

22.مطالعه و بررسی خطای اتصال کوتاه غیرمتقارن در شبکه قدرت

23.اضافه ولتاژهای گذرا در سیستم قدرت

24.بررسی اثرات هارمونیک در شبکه قدرت و راه های کاهش و حذف آن ها

25.بررسی و مقایسه نتایج بدست آمده توسط سیستم با نتایج نرم افزارهای تجزیه و تحلیل سیستم های قدرت

  حفاظت و کنترل سیستم های قدرت:

در این آزمایشگاه انواع رله های قدرت، و دستگاه تست رله جهت بررسی و تنظیم رله ها وجود دارد. این آزمایشگاه دارای قابلیت های زیر است:

1.      قابلیت اتصال به سیمولاتور قدرت

2.      قابلیت شبیه سازی جریان هجومی موتوری و ترانسفورماتور و بلوکینگ رله های دیفرانسیل

3.      قابلیت تست رله های دیستانس، دیفرانسیل، اضافه جریان و .E.F ، اضافه ولتاژی، فرکانسی

4.      قابلیت آموزش سیم بندی، تنظیم و آرایش بندی انواع رله ها به صورت نرم افزاری و دستی و کنترل از راه دور

5.      قابلیت عملکرد و ارزیابی هماهنگی حفاظتی

6.      قابلیت PDCS

در این کلینیک آزمایشگاهی رلیاژ رله های زیر وجود دارد:

 

   آزمایشگاه فنی مهندسی توزیع:

برخی از قابلیت های این آزمایشگاه به شرح زیر است:

1.      آموزش اصول مهندسی توزیع

2.      آموزش اصول حفاظتی توزیع

3.      آموزش اصول بهره برداری و طراحی شبکه های فشار متوسط و ضعیف توزیع

4.      آموزش اپراتوری توزیع

این آزمایشگاه دارای دستگاه های زیر است:

1.      ریکلوزر ABB

2.      سکسیونر  SF6

3.      فیدر 11 کیلو ولت

4.      فیدر 20 کیلو ولت

5.      فیدر روشنایی

6.      ایستگاه 11K/40

7.      ایستگاه 20K/400

8.      فیدر فشار ضعیف زمینی، هوایی و خود نگهدار

9.      فیدر فشار ضعیف هوایی و خودنگهدار

  • ایستگاه فشارقوی:

این آزمایشگاه با هدف آموزش نیروی برق منطقه ای و شرکت های توزیع در امور بهره برداری و طراحی تاسیس گردیده است. شایان ذکر است که این مجموعه دارای قابلیت تست ها و پژوهش های زیر است:

1.      آموزش اپراتوری

2.      آموزش مانوری

3.      آموزش دیسپاچینگ

4.      آموزش مفصل و مشکلات طراحی پست

5.      آموزش طراحی پست

 آزمایشگاه مکان یابی خطا در خطوط کابلی:

برخی از قابلیت های این آزمایشگاه به شرح زیر است:

1.      آموزش اصول کابل کشی شبکه های توزیع و انتقال

2.      آموزش مسیر یابی، عیب یابی و مفصل زدن کابل در شبکه های توزیع و انتقال

3.      عیب یابی انواع شبکه های کابلی و هوایی

4.      مسیریابی انواع شبکه های کابل

 

 

 آزمایشگاه ریکلوزر سکسیونر:

این آزمایشگاه دارای مشخصات و قابلیت های زیر است:

1.      ریکلوزر ABB

2.      ریکلوزر  ENTECH

3.      سکیوزر RTU-SF6 دار

4.      دستگاه تزریق جریان AMT105 Vebko

برخی از قابلیت های آزمایشگاه به شرح زیر است:

1.      آموزش ریکلوزر

2.      تست فانکشن های ده گانه حفاظتی ریکلوزر

3.      آموزش سیم بندی، تنظیم، آرایش بندی به صورت نرم افزاری و دستی و کنترل از راه دور

4.      قابلیت عملکرد و ارزیابی هماهنگی حفاظتی

5.      قابلیت اتصال به سیمولاتور سیستم قدرت و مجموعه حفاظت

 

  • فعالیت های آموزشی پژوهشی مرکز:

پژوهش حلقه مفقوده توسعه و سنگ زیر بنای توسعه است. البته باید در نظر داشت که یکی از مهم ترین دستاوردهای امور پژوهشی کاربردی شدن آن در صنایع و حل مسایل مختلف کشور است. تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه با کارایی پژوهشی همواره یاری رسان پژوهشگر در انجام تحقیقات علمی مستند بوده است. از جمله طرح های پژوهشی انجام گرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.      مکان یابی خطا در خطوط انتقال با استفاده از تبدیل موجک

2.      مکان یابی خطا در شبکه توزیع با ارایه الگوریتم تطابقی

3.      طراحی و ساخت سیستم الکترومغناطیسی ایجاد میدان

4.      بررسی مشکلات NGR نیروگاه گازی پالایشگاه چهارم و ارایه راهکار جهت رفع عیب آن، از طریق نرم افزار Matlab و Etap

5.      بهینه سازی هماهنگی حفاظتی پالایشگاه سوم پارس جنوبی در اتصال به شبکه سراسری

6.      بررسی، طراحی و پیاده سازی شبکه های مخابراتی طیف گسترده مناسب با شرایط آب و هوایی استان بوشهر به منظور تامین زیرساخت مطمئن ارتباطی

7.      طراحی و ساخت عیب یاب کابل 20 کیلو ولت با استفاده از دستگاه DC پالسرهای موجود

8.      عیب یابی و رفع عیب AVR-MR 240

9.      بررسی علل تریپ کاذب رله های SEPAM در اثر اتصال کوتاه مدار قدرت کابل خروجی33KV مربوط به ترانسفورماتور TR113 و ارایه راهکار جهت رفع عیب

10.بررسی فنی اقتصادی جایگزینی لامپ های گازی نسل قدیم با لامپ های گازی نسل جدید

11.هماهنگی حفاظتی بین تجهیزات شبکه های فشار متوسط و ضعیف توزیع

12.طراحی و ساخت بردهای Hightech تجهیزات حفاظتی

13.طراحی ساخت ترانسدیوسر مانیتورینگ تپ چنجر ترانس قدرت

14.طراحی و ساخت تابلو ریکلوزر ABB

15.اصلاح و ارتقا AVR-MR240 تعمیرات نیروی برق فارس

16.طراحی و ساخت بردهای Hightech رله دیفرانسیل  ABB-RET521

17.بررسی مشکلات خروج نابهنگام موتورهای ایستگاه اتش نشانی دریا اداره بندر

18.عیب یابی و رفع عیب سیستم عیب یاب کابل اداره بنادر و دریانوردی استان بوشهر

19.عیب یابی و رفع عیب سیستم ماشین عیب یاب کابل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر

این مرکز در قالب موارد پژوهشی نسبت به چاپ کتاب رله گذاری و حفاظت سیستم های قدرت در نرم افزار دیگسایلنت اقدام نموده است.

 

مجموعه آزمایشگاهی- کلینیکی سیستم قدرت و حفاظت دانشگاه خلیج فارس نوآور،خلاق و ارایه دهنده خدمات فنی مهندسی است و آمادگی ارائه خدمت به تمامی صنایع  در زمینه های تست و عیب یابی کابل، حفاظت و رلیاژ و هوشمند سازی را دارا است.

 

مرکز بین المللی توسعه نرم افزار های موبایل

مرکز توسعه برنامه های موبایل دانشگاه خلیج فارس در تابستان 1399 فعالیت خود را آغاز نموده است. فاز اول برنامه شامل جذب افراد مستعد و علاقه مند و همچنین آموزش های اولیه به این افراد (مهارت های مختلف متناسب با اهداف آینده) بود که با موفقیت انجام شده است و دانشجویان و کارآموزان مشغول انجام فعالیت های تعریف شده هستند.

 

فاز دوم برگزاری رویدادهای و دورهمی ها با حضور عموم شروع خواهد شد. در فاز دوم هدف وارد شدن به دنیای تجارت و کار واقعی است. کارآموزانی که مهارت های مطابق با اهداف را آموخته اند حالا باید در پروژه های واقعی که به کمک هسته مدیریت تامین شده است نسبت به مهارت های تیمی و فناوری که آموخته اند ایفای نقش کنند.

 

در این مرکز با هدف شفافیت و برونگرایی و جذب همکاری های بین رشته ای بر شفافیت فعالیت ها تاکید شده است به گونه ای که عموم علاقه مندان دنبال کننده می توانند از مسئولیت اعضای مرکز و همچنین میزان پیشرفت انجام کار ها و گزارش های مختلف آگاه شوند.

 

 

 مرکز نوآوری و توسعه فناوری ساخت و مواد پیشرفته

این مرکز با هدف ایجاد بستر نمونه سازی و پیاده سازی ایده های بین رشته ای و تحقیقات محصول محور در زمینه ی مواد پیشرفته در سال 1399 تجهیز و تاسیس شده است.  حوزه های اصلی فعالیت مرکز شامل:

حوزه های اصلی فعالیت مرکز

قطعه سازی و مهندسی معکوس

مشارکت در طرح های پژوهش محور داخل یا خارج دانشگاه

همکاری در جهت پیشبرد فعالیت های مرتبط با کارآفرینی و نوآوری در فضای دانشگاه

 برگزاری دوره های رسمی آموزشی صنعتی و کاربردی

زمینه های تخصصی فعالیت مرکز

 طراحی و ساخت تجهیزات و دستگاه های صنعتی

تحلیل و شبیه سازی های مکانیکی و متالورژیکی

مشاوره در انتخاب مواد و عیب یابی

طراحی و شبیه سازی فرایندهای ساخت

طراحی و مشاوره در زمینه جوشکاری

مشاوره در زمینه تحلیل ریشه ای علت

طراحی و ساخت ربات های صنعتی

قطعه سازی و مهندسی معکوس

تعیین عمر و پایش وضعیت قطعات صنعتی

 

طراحی و ساخت دستگاه Orbital Welding درخطوط فلزی



 

ارائه روش‌های نوین نشت‌بندی در عملیات Tie-in  و ساخت تجهیزات آن

 

طراحی وساخت تجهیز آزمایشگاهی بررسی ارتعاشات ناشی از حرکت سیال

 

تدوین دستورالعمل جوشکاری پروانة کشتی از جنس نیبرال

 

مرکز هوشمند سازی و اینترنت اشیاء

در فناوری اینترنت اشیاء تمامی دستگاه‌های متصل به یک شبکه، توانایی این را دارند که وظایف شان را به‌صورت خودکار انجام دهند. بنابراین هر دستگاه بر اساس تغییراتی که در محیط اطرافش رخ‌ می‌دهد، یک سری پاسخ را به مرکز پردازشی ارسال می کند. همچنین هر دستگاه  می‌تواند داده‌های مختلف را بدون دخالت انسان، با دیگر دستگاه‌های شبکه مبادله نماید. در مرکز پردازش با استفاده از داده های دریافتی و الگوریتم های هوش مصنوعی تصمیم مناسب برای عملکرد هر دستگاه اتخاذ گردیده و برای آن ارسال می شود.

آزمایشگاه اینترنت اشیاء زیر نظر پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس در سال 1398 افتتاح گردید. آزمایشگاه اینترنت اشیاء قابلیت راه اندازی شبکه LoRaWan و پلتفرم اینترنت اشیاء را برای سازمان هاي مختلف دارد. این آزمایشگاه از تجهیزات پیشرفته و همکاری اساتید مجرب بهره مند است و زمینه برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه، اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و تولید محصولات مبتنی بر دانش و فناوری نوین را فراهم آورده است.

محصولات فناورانه آماده تجاری سازی

موقعیت یاب مبتنی بر پروتکل LoRaWAN

  این دستگاه با بهره گیری از تکنولوژی موقعیت یابی ماهواره ای جهانی (GPS, GLONASS, …) موقعیت خود را پیدا کرده و از طریق پروتکل LoRaWAN به سرور Application ویژه طراحی شده برای این منظور ارسال می کند. این دستگاه دارای باتری داخلی قابل شارج بوده و می توان از آن به منظور موقعیت یابی ناوگان شناورهای دریایی و مصارفی از این دست بهره برد.

پلتفرم سخت افزاری اینترنت اشیاء

  این نود قابلیت اتصال به چندین حسگر را دارد و اطلاعات حسگر های متصل را از طریق پروتکل استاندارد خود برای سرور شبکه ارسال می کند. این نودها دارای باتری داخلی بوده و نیاز به منبع تغذیه جداگانه ندارند. همچنین با توجه به مصرف بسیار پایین مدارات طراحی شده برای این محصول، طول عمر باتری این محصول به بیش از 5 سال خواهد رسید.

گیت وی LoRaWAN

این گیت وی که به صورت صنعتی طراحی و ساخته شده و یک دستگاه از آن در دانشگاه خلیج فارس نصب گردیده واسطه ی ارتباطی میان سرور و نودهای شبکه است. عملکرد این دستگاه به صورت یک مودم وایرلس مخصوص شبکه LoRaWAN است. گیت وی مذکور دارای طراحی استانداردی بوده و برای استفاده در فضای خارجی طراحی گردیده است.

پایش هوشمند مصرف آب

این محصول یک سیستم مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا می‌باشد که نیاز به مراجعه حضوری برای بررسی میزان مصرف دوره‌ای آب را از بین برده و به صورت بی‌سیم میزان مصرف کنتورهای معمولی را به سرویس‌های بستر وب گزارش می‌دهد. شبکه ارتباطی مورد استفاده در این سیستم، شبکه ارتباطی استاندارد LoRaWAN است که به لحاظ مصرف باتری و به تناسب طول عمر سیستم، عملکرد فوق‌العاده‌ای نسبت به رقبای خود دارد. به منظور ایجاد پوشش شبکه در محل راه‌اندازی پروژه، تعدادی گیت‌وی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این به منظور کنترل دستگاه‌ها و شبکه، چند سرویس بستر ابری استاندارد نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

پلتفرم اینترنت اشیاء

این محصول به عنوان بستری که عمده یا تمامی نیازهای توسعه یک محصول مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا را در سطح سرویس‌های تحت وب ارائه می‌دهد دارای اهمیت بسیار زیادی در معماری اینترنت اشیاست. این پلتفرم اینترنت اشیا نیز با درک همین درجه اهمیت، به منظور ارائه خدمات توسعه سریع محصولات مبتنی بر اینترنت اشیا توسعه داده شده و در بخش‌هایی از آن از سرویس‌های متن باز موجود استفاده شده است.

پلتفرم آبزی پروری هوشمند

این محصول که بر اساس معماری عمومی پلتفرم‌های اینترنت اشیا توسعه داده شده، به عنوان یک پلتفرم نظارت، مانیتورینگ و کنترل بر فرآیندهای کنترل کیفیت محیط رشد آبزیان در استخرهای پرورش میگو و ماهی است و تمامی نیازهای یک پرورش دهنده را به صورت یک بسته خدمات قابل شخصی سازی در اختیار وی قرار می‌دهد.

تب سنج تماسی

این محصول به منظور استفاده در بیمارستان ها و منازل برای تب سنجی از راه دور بیماران با حساسیت های پزشکی نسبت به میزان تب افراد، خصوصا بیماران مبتلا به ویروس COVID-19  (کرونا) طراحی شده است. این تب سنج با قرارگیری روی بازوی بیمار، اطلاعات دقیق سنجش میزان تب بیمار را در دوره های زمانی 10 ثانیه‌ای بر روی سرورهای ذخیره سازی اطلاعات پزشکی هر بیمارستان ذخیره کرده و این اطلاعات در لحظه در دسترس پرستاران هر بخش خواهد بود.

 

 

مرکز نوآوری و توسعه فناوری شناختی

 

 

 

 

مرکز نوآوری نفت

مرکز پژوهشی نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس در آبان 1395 با هدف جهت دهی پژوهش های دانشگاهی به نوآوری، حل مساله های صنعت، ارائه راه حل های فناورانه، کاربردی ساختن پایان نامه های تحصیلات تکمیلی، ایجاد زیرساختهای علمی، فنی، مشاوره ای به جامعه پیرامون، موافقت اصولی تاسیس را برای دو گروه پژوهشی انرژی و محیط زیست و فراوری، تبدیل و انتقال از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرد. این مرکز هم‌اکنون با 19 پژوهشگر از اعضای هیأت علمی دانشگاه خلیج فارس در حال فعالیت است. همچنین بیش از 40 دانشجوی تحصیلات تکمیلی (دکتری و کارشناسی ارشد) رساله های خود را با هدایت و سرپرستی پژوهشگران این مرکز انجام می دهند. مرکز پژوهشی نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس با بهره گیری از تجربیات علمی و صنعتی طیف گسترده متخصصین دانشگاهی و صنعتی، یکی از نهادهای کلیدی سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه علم و فناوری مرتبط با صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی در دانشگاه و استان بوشهر است.

مرکز نوآوری نفت در شماره ۴۶ ماهنامه تخصصی نفت و انرژی "چشم انداز نفت":

 


گروه پژوهشی دینامیک سیالات محاسباتی کاربردی

امروزه استفاده از روش‌های مختلف مدل‌سازی و پیش‌بینی رفتار در فرآیندهای مختلف صنعتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. انجام آزمایش‌های گران‌قیمت و ریسک‌های پرهزینه را می‌توان علت این استقبال دانست. هم‌چنین، کوتاهی مسیر رسیدن به یک فناوری یا تغییر اساسی در یک سیستم بدون نیاز به ساخت پایلوت از مقیاس آزمایشگای به صنعتی نیز می‌تواند به عنوان دلیل دیگری برای مورد توجه قرار گرفتن مدل‌سازی فرآیندهای مختلف مطرح گردد. در بین روش‌های مختلف مدل‌سازی، در تعداد قابل توجهی از فرآیندها پیش‌بینی رفتار سیال بسیار حائز اهمیت می‌باشد، در این زمینه یکی از کارآمدترین روش‌های مدل‌سازی مطرح در دنیا، مدل‌سازی توسط دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) می‌باشد. از دلایل این مطلب می‌توان به اطلاعات گسترده و کاملی که از نتایج این نوع مدل‌سازی در رابطه با پیش‌بینی رفتار سیال، انتقال حرارت و جرم در اختیار مهندسین جهت تفسیر قرار می‌گیرد، اشاره نمود. دینامیک سیالات محاسباتی یکی از شاخه‌های مکانیک سیالات است که با استفاده از آنالیز عددی و الگوریتم‌های عددی، مسائل مشتمل بر جریان‌های سیالات را تجزیه و تحلیل می‌کند. از کامپیوترها برای شبیه‌سازی بر هم کنش مایعات و گازها با سطوح شرایط مرزی استفاده می‌شود. در این روش با تبدیل معادلات دیفرانسیل جزئی حاکم بر سیالات به معادلات جبری، امکان حل عددی این معادلات فراهم می‌شود. با تقسیم ناحیه مورد نظر به المان‌های کوچک‌تر و اعمال شرایط مرزی برای گره‌های مرزی ناحیه تحلیل شده، با اعمال تقریب‌هایی یک دستگاه معادلات خطی بدست می‌آید که با حل این دستگاه معادلات جبری، میدان سرعت، فشار و دما در ناحیة مورد‌نظر بدست می‌آید. با استفاده از نتایج بدست آمده از حل معادلات می‌توان برآیند نیروهای وارد بر سطوح، ضرایب انتقال حرارت و انتقال جرم، شارهای انتقال حرارت و انتقال جرم را محاسبه نمود. برای رسیدن به نتایج مطلوب در دینامیک سیالات محاسباتی از روش‌ها و الگوریتم‌های مختلفی استفاده می‌شود، ولی در تمامی موارد، دامنه مسئله را به تعداد زیادی اجزاء کوچک تقسیم می‌کنند و برای هر یک از این اجزاء مسئله را حل می‌کنند.