مرکز هوشمند سازی و اینترنت اشیاء

در فناوری اینترنت اشیاء تمامی دستگاه‌های متصل به یک شبکه، توانایی این را دارند که وظایف شان را به‌صورت خودکار انجام دهند. بنابراین هر دستگاه بر اساس تغییراتی که در محیط اطرافش رخ‌ می‌دهد، یک سری پاسخ را به مرکز پردازشی ارسال می کند. همچنین هر دستگاه  می‌تواند داده‌های مختلف را بدون دخالت انسان، با دیگر دستگاه‌های شبکه مبادله نماید. در مرکز پردازش با استفاده از داده های دریافتی و الگوریتم های هوش مصنوعی تصمیم مناسب برای عملکرد هر دستگاه اتخاذ گردیده و برای آن ارسال می شود.

آزمایشگاه اینترنت اشیاء زیر نظر پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس در سال 1398 افتتاح گردید. آزمایشگاه اینترنت اشیاء قابلیت راه اندازی شبکه LoRaWan و پلتفرم اینترنت اشیاء را برای سازمان هاي مختلف دارد. این آزمایشگاه از تجهیزات پیشرفته و همکاری اساتید مجرب بهره مند است و زمینه برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه، اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و تولید محصولات مبتنی بر دانش و فناوری نوین را فراهم آورده است.

محصولات فناورانه آماده تجاری سازی

موقعیت یاب مبتنی بر پروتکل LoRaWAN

  این دستگاه با بهره گیری از تکنولوژی موقعیت یابی ماهواره ای جهانی (GPS, GLONASS, …) موقعیت خود را پیدا کرده و از طریق پروتکل LoRaWAN به سرور Application ویژه طراحی شده برای این منظور ارسال می کند. این دستگاه دارای باتری داخلی قابل شارج بوده و می توان از آن به منظور موقعیت یابی ناوگان شناورهای دریایی و مصارفی از این دست بهره برد.

پلتفرم سخت افزاری اینترنت اشیاء

  این نود قابلیت اتصال به چندین حسگر را دارد و اطلاعات حسگر های متصل را از طریق پروتکل استاندارد خود برای سرور شبکه ارسال می کند. این نودها دارای باتری داخلی بوده و نیاز به منبع تغذیه جداگانه ندارند. همچنین با توجه به مصرف بسیار پایین مدارات طراحی شده برای این محصول، طول عمر باتری این محصول به بیش از 5 سال خواهد رسید.

گیت وی LoRaWAN

این گیت وی که به صورت صنعتی طراحی و ساخته شده و یک دستگاه از آن در دانشگاه خلیج فارس نصب گردیده واسطه ی ارتباطی میان سرور و نودهای شبکه است. عملکرد این دستگاه به صورت یک مودم وایرلس مخصوص شبکه LoRaWAN است. گیت وی مذکور دارای طراحی استانداردی بوده و برای استفاده در فضای خارجی طراحی گردیده است.

پایش هوشمند مصرف آب

این محصول یک سیستم مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا می‌باشد که نیاز به مراجعه حضوری برای بررسی میزان مصرف دوره‌ای آب را از بین برده و به صورت بی‌سیم میزان مصرف کنتورهای معمولی را به سرویس‌های بستر وب گزارش می‌دهد. شبکه ارتباطی مورد استفاده در این سیستم، شبکه ارتباطی استاندارد LoRaWAN است که به لحاظ مصرف باتری و به تناسب طول عمر سیستم، عملکرد فوق‌العاده‌ای نسبت به رقبای خود دارد. به منظور ایجاد پوشش شبکه در محل راه‌اندازی پروژه، تعدادی گیت‌وی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این به منظور کنترل دستگاه‌ها و شبکه، چند سرویس بستر ابری استاندارد نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

پلتفرم اینترنت اشیاء

این محصول به عنوان بستری که عمده یا تمامی نیازهای توسعه یک محصول مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا را در سطح سرویس‌های تحت وب ارائه می‌دهد دارای اهمیت بسیار زیادی در معماری اینترنت اشیاست. این پلتفرم اینترنت اشیا نیز با درک همین درجه اهمیت، به منظور ارائه خدمات توسعه سریع محصولات مبتنی بر اینترنت اشیا توسعه داده شده و در بخش‌هایی از آن از سرویس‌های متن باز موجود استفاده شده است.

پلتفرم آبزی پروری هوشمند

این محصول که بر اساس معماری عمومی پلتفرم‌های اینترنت اشیا توسعه داده شده، به عنوان یک پلتفرم نظارت، مانیتورینگ و کنترل بر فرآیندهای کنترل کیفیت محیط رشد آبزیان در استخرهای پرورش میگو و ماهی است و تمامی نیازهای یک پرورش دهنده را به صورت یک بسته خدمات قابل شخصی سازی در اختیار وی قرار می‌دهد.

تب سنج تماسی

این محصول به منظور استفاده در بیمارستان ها و منازل برای تب سنجی از راه دور بیماران با حساسیت های پزشکی نسبت به میزان تب افراد، خصوصا بیماران مبتلا به ویروس COVID-19  (کرونا) طراحی شده است. این تب سنج با قرارگیری روی بازوی بیمار، اطلاعات دقیق سنجش میزان تب بیمار را در دوره های زمانی 10 ثانیه‌ای بر روی سرورهای ذخیره سازی اطلاعات پزشکی هر بیمارستان ذخیره کرده و این اطلاعات در لحظه در دسترس پرستاران هر بخش خواهد بود.