مشاهده خبر

کارگاه برنامه نویسی VHDL

 

مبلغ کارگاه ۱۰۰ هزارتومان می باشد که پس از پیش ثبت نام و شروع کلاس  قابل پرداخت می باشد.

  (برای مخاطبان مرکز کارآفرینی تخفیف خواهد داشت)

پیش ثبت نام

***این کارگاه به دانشجویان رشته های برق و کامپیوتر توصیه می شود.***

تراشه هایFPGAتراشه های قابل برنامه ریزی هستند که ابزاری قدرتمند در انجام کارهایی نظیر طراحی و پیاده سازی سیستم های مخابراتی، سیگنال و تصویر، سیستم های پردازش موازی، سیستم های کامپیوتری، سیستم های محاسباتی، هوش مصنوعی و نیزPrototypeقبل از طراحیASICهستند.  FPGA یک سخت افزار خام است که شما می­توانید هر سخت افزاری را بر روی آن قرار دهید، بطوریکه از آن لحظه به بعد کار همان سخت افزار را انجام میدهد. این سخت افزار میتواند یک گیتNAND مانند IC7400 یا یک میکروکنترلر یا هر سخت افزار دیگری باشد. اما در عمل سخت افزارهایی که IC آنها وجود ندارد را بر روی FPGA پیاده سازی میکنند. در واقع FPGA یک بستری برای پیاده سازی مدارات ASIC(ApplicationSpecificIntegratedCircuit) (مدارات خاص منظوره) است که بیشتر در صنایع نظامی، پزشکی، فیلترهای دیجیتال، سیستم های انتقال دیتاهای دیجیتال، سیستم های مخابراتی و سیستم های مختلف کنترلی در مواردی که سرعت پردازشی بالا، هزینه پایین، تعداد کم و زمان طراحی و توسعه کم مورد نیاز است استفاده میگردد. در صورتیکه هزینه مهم نباشد یا تعداد زیاد برای تولید مد نظر باشد دیگر از FPGA استفاده نمیشود و IC جدیدی برای آن منظور طراحی میگردد.

در طراحی FPGA به این علت که کل سخت افزار را طراح طراحی میکند میتواند برای رسیدن به محدودیتهای توان یا زمان به راحتی و هرجا که نیاز باشد از هر معماری سخت افزاری که مدنظرش باشد برای پیاده سازی سخت افزار استفاده نماید. این مورد مزیت بالایی نسبت به استفاده از IC های آماده با کارایی ثابت و از پیش مشخص میباشد. بعنوان مثال کارها و پردازشهایی را که میتوان با FPGA انجام داد را حتی با قویترین میکروکنترلرهای موجود نیز نمیتوان انجام داد. زیرا این میکروکنترلرهای کاراییشان ثابت و سیمبندی شده است.

امروزه با رشد الگوریتمهای پردازش تصویر، پردازش سیگنال، الگوریتمهای هوش مصنوعی مانند شبکه های عصبی، یادگیری عمیق و ماینینگ (استخراج) ارز دیجیتال تمایل به سمت پیاده سازی سخت افزارهای مورد نظر بر روی FPGA افزایش یافته استامروزه برای کسانیکه تمایل دارند در حوزه دیجیتال مشغول به کار و فعالیت شوند یادگیری یکی زبانهای توصیف سخت افزاراجتناب ناپذیر است. خصوصا در بازار امروز که روز به روز سرعت تبادل و انتقال داده ها افزایش یافته، تعداد دستگاه های ثبت داده از قبیل دوربینها و سنسورها بشدت افزایش یافته و همچنین ظرفیت دستگاه های ذخیره سازی داده در حال افزایش است و بحثهای مربوط به bigdata مطرح شده اند الگوریتمهای جدید و سفارشهای جدید و کاربردهای جدیدی را از طراحان سخت افزار خواستار هستند.بنابراین یادگیری حداقل یکی از زبان های توصیف سخت افزار(HDL)امری ضروری محسوب میشود که یکی از کاملترین و بهترین آنهاVHDLاست.

 

Workshop Topics:

Part 1: (Introduction)

A.     Logic Blocks

B.      LUT

C.      Interconnects

D.     Segments

E.      ISE Introduction

 

Part 2:

A.     Synthesis steps

B.      Simulation Steps

C.      Implementation

D.     VHDL Syntax

E.      Entity

F.      Architecture

G.     Libraries and Packages

 

Part 3:

A.     VHDL Types

B.      VHDL Objects (Signal, Variable, Shared Variable, Constant, Others, …)

C.      Records

D.     Assignments

E.      Operators

F.      Attributes

 

Part 4:(Concurrent Code)

A.     When

B.      Select

C.      Generate

 

Part 5: (Sequential Code)

A.     Process

B.      If

C.      Loop

D.     Wait

E.      Case

 

 

Part 6:

A.     Package

B.      Component

C.      File

 

Part 7:

A.     FSM (Finite State Machine)

 

کارگاه 14 جلسه 2 ساعته یعنی کلا 28 ساعت می باشد. چهارشنبه و پنج شنبه هر هفته ساعت 10-12

شروع دوره : 20 مهر 1401          اتمام دوره : 3 آذر 1401

مدرس : مریم بحرینی زاد (دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران، استاد مدعو گروه کامپیوتر دانشگاه خلیج فارس)

ایمیل : Bahreynizad@yahoo.com